Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 5 » Відкриття "Шевченкової світлиці"
17:09
Відкриття "Шевченкової світлиці"

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Тарас Шевченко по праву займає почесне місце.

За півтора століття після смерті поета накопичений величезний інформаційний матеріал про його життя і творчість. Видані цікаві спогади сучасників: художників, літераторів, громадських діячів, істориків, етнографів, акторів, представників духовенства, рідних і близьких поета, і навіть звичайних селян. У цих спогадах по крихтах відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд.


Тарас Шевченко — це не минуле, Тарас Шевченко — це сьогодення, він важливий і для тих, хто живе тепер, і для молодих, хто тільки починає своє життя, і для старших, і для всіх тих, хто хоч якось асоціює себе з Україною.



З нагоди святкування 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, за участі керівників загальноосвітніх навчальних закладів, районного методичного кабінету, відділу освіти, молоді та спорту Чемеровецької РДА 05.03.2014 року у Кугаєвецькій  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося відкриття оновленої «Шевченкової світлиці».  З вітальним словом до присутніх звернулися начальник відділу С.А.Павлишина, директор школи Повар В.В., представник громадської приймальні народного депутата Верховної Ради України О.Гереги Ганна Вірик. Екскурсію «Шевченковою світлицею» усім присутнім подарували учні та учителі Кугаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Живе слово Шевченка звучало безсмертними поезіями Кобзаря, мелодіями кобзи, загальним настроєм усіх присутніх. Відтепер відвідувачі світлиці зможуть здійснити віртуальну мандрівку сторінками подарункового альбому із життя навчальних закладів району, який було презентовано школі , а також познайомитися з ювілейним виданням «Кобзаря», переданим заступниками з виховної роботи ЗОНЗ району.



Переглядів: 1085 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]