Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 22 » Трудову підготовку школярів на рівень сучасних вимог
11:42
Трудову підготовку школярів на рівень сучасних вимог

19 березня 2013 року на базі Чемеровецького НВК №1 відбувся семінар вчителів трудового навчання на тему: «Розвиток художньо-естетичних здібностей на уроках та в позакласній роботі з трудового навчання», де досліджувалася мета: «Знайомство з навчально-матеріальною базою щодо викладання трудового навчання в Чемеровецькому НВК №1. Участь в майстер-класі з проведення варіативних модулів».

Робота семінару розпочалася із презентації навчально-виховного закладу Чемеровецький НВК №1, яку провів керівник закладу Павлишин С.М. В ході презентації учасники зібрання ознайомилися з лабораторіями та навчальними кабінетами що належать до галузі «Технології».


Щодо організації науково-методичної роботи в закладі з повідомленням виступила заступник директора з навчально-методичної роботи НВК Романчук Т.О., яка в своєму виступі розкрила систему відповідної фахової освіти, впровадження елементів інноваційних навчально-виховних технологій в практику роботи педагогічних працівників закладу. Відповідно вчителі відвідали урок у 7 класі на тему: «Мистецтво квілінгу. Виготовлення великодньої композиції», де самостійно приймали участь у виготовленні пасхального яйця за відповідною методикою. 


Продовженням даної теми став урок в 11 класі на тему: «Виготовлення та декорування виробу», який провів Сухар О.А. В ході уроку реалізовувалась його науково-методична проблема: «Формування творчих компетентностей учнів на уроках трудового навчання». Учні вправно оформляли заготовки при допомозі квілінгової методики.

Підсумком проведення зібрання стала теоретико-методична дискусія щодо реалізації теми семінару в якій активну участь взяли вчителі Вовк П.О. – Чемеровецький НВК №2, Рибак В.В. - Чорнянська, Федчишин М.М. - Свіршковецька, Колісник Л.В. – Почапинецька ЗОШ І-ІІІ ст., Ксьоншкевич Н.П. - Степанівська, Чорнюк В.І. – П’ятничанська ЗОШ І-ІІ ст. Всього на семінарі було присутніх 31 представник навчальних закладів району. 

А. Лихва - методист РМК


Переглядів: 656 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]