Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 14 » Ідеї календаря зими
13:28
Ідеї календаря зими

СІЧЕНЬ

11 січня - Всесвітній день «Спасибі».

Свято слів вдячності виникло порівняно нещодавно з ініціативи ООН і ЮНЕСКО, щоб нагадати людям про необхідність промовляти слова подяки.

Дякую, говорять, до кишені не покладеш, і на хліб не намастиш. Проте психологи певні - це слово володіє особливою силою та енергетикою. З їх допомогою люди дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції - те, без чого наше життя стало б мізерним і похмурим.

Відмітимо і ми 11 січня - Всесвітній день «спасибі» - виготовимо символічні фішки і кишеньки. Коли почуєте в свою адресу слово щирого спасибі або комусь подякуєте - покладете собі фішку у кишеню. Перераховувати можна тільки на наступний день.


21 січня - Міжнародний день обіймів

У всьому світі від­значається як один із незвичних свят — День обіймів — день, коли в дружніх обіймах можна стиснути навіть незнайому людину. Святкується щороку. Свято досить моло­де. Воно виникло в студентському середовищі західноєвропейської молоді.

За своєрідною легендою, під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. З психологічної точки зору — ми прощаємо один одному...

Влаштовуємо свято світлин Міжнародний день обіймів» та виставку «Найніжніші обійми у світі! Найкращу картинку відправляємо на адресу відділу освіти.


22 Січня - День Соборності України

Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколін­ню, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми — єдиний народ!

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам'ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Відправимо листівки з вітанням в усі куточки України і попросимо кожного адресата привітати кого-небудь ще - підтримувати ідею соборності.


ЛЮТИЙ

11 лютого - Всесвітній день хворого

Був заснований 13 трав­ня 1992 року нині покійним Папою Йоаном Павлом ІІ: «Дати відчути співпрацівникам чисельних медич­них католицьких організацій, вірним, усьому громадянському суспільству необхідність забезпечення кращого догляду за хворими та немічними, по­легшення їхніх страждань».

У сучасному світі Все­світній день хворого відзначають тисячі людей у багатьох країнах світу, незалежно від віросповідання.

В цей день проходять різноманітні акції та заходи, спрямовані на при­вертання уваги людей до здоров'я, а суспільства — до проблем хворих людей.

В цей добре започаткувати традицію «Подаруй надію - побажай одужання» - добродійну акцію і відвідування хворих у лікарнях - вручення квітів, фруктів, книг.


17 лютого - Міжнародний день спонтанного вияву доброти

Започаткований цей день з ініціативи кількох міжнародних благодійних організацій. Ка­жуть, що в державах СНД це свято великого поширення не набуло.

Найперше — ідея: не просто вияв доброти, а саме спонтанний вияв. Тобто доброта не з наказу, а радше без плану, без попереднього заду­му. Така собі перевірка швидкості реакції вашого власного гуманіз­му.

Отже, святкувати чи ні — це особиста справа кожно­го. І ефективність відзначення залежить від того, наскільки ви дослу­хаєтеся до власного поклику допо­могти кому-небудь, першій-ліпшій персоні, яка того потребуватиме.

Є пропозиція спробу­вати приєднатися до привілейо­ваних верств суспільства — стати справжніми ДОБРОДІЯМИ й ор­ганізувати в нашій школі індиві­дуальну добродійну творчу справу «Міжнародний день спонтанного вияву доброти».


Монопроект «сюрприз від щирого серця»

Реалізація в класі, в школі, се­ред друзів групового монопроекту «Сюрприз від щирого серця» чи «А за що? — А просто так» — це спосіб навчити школярів постійної мотива­ції до виконання доброї справи. Для цього треба запровадити традицію: кожен учень або тимчасова творча група один раз на місяць готує для однокласника щось незвичайне: по­дарунок, привітання, подяку в будь-якому вигляді.

Вимога: якщо насправді маєш бажання вчинити добре, то маєш учитися думати, спостерігати, шу­кати різні варіанти та способи, як здивувати свого товариша. Ін­трига в тому, що ніхто не знає, хто кому готує сюрприз, від кого його чекати (крім учителя, що вчить то­лерантності і тактовності). Добрий сюрприз для тебе та твій власний сюрприз для іншого — це подвійна радість та самоповага.


Переглядів: 1160 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]