Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Cпільне засідання колегії районної державної адміністрації та відділу освіти
09:45
Cпільне засідання колегії районної державної адміністрації та відділу освіти

29 серпня 2012р. проведено спільне засідання колегії районної державної адміністрації та відділу освіти з порядком денним:

  1. Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2011-2012 н.р., основні завдання на новий 2012-2013 навчальний рік та готовність до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти
    Доповідач - начальник відділу освіти Павлишина С.А.
  2. Про зняття з контролю рішення колегії відділу освіти від 29 серпня 2011 року "Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2010-2011 навчальному році та шляхи модернізації освітньої галузі у 2011-2012 навчальному році"
    Доповідач - заступник начальника відділу освіти Повар Ю.М.


В роботі колегії брали участь голова райдержадміністрації Романчук С.П., голова районної ради Свіжий В.А., заступник голови райдержадміністрації Рибак С.В., працівники відділу освіти та райметодкабінету, керівники загальноосвітніх та дошкільних установ.

Члени колегія відзначили що діяльність відділу освіти, навчальних закладів району спрямована на поліпшення якості та пошук інноваційних шляхів розвитку освітньої галузі.

Створенню умов для рівного доступу до якісної освіти сприяло розв'язання комплексу питань кадрового та матеріально - технічного забезпечення, оптимізація мережі навчальних закладів відповідно до соціально-економічних показників, осучаснення змісту освіти, впровадження ІКТ, утвердження ідеї державно - громадського управління освітою.

Відділом освіти, керівниками загальноосвітніх навчальних закладів забезпечено дотримання вимог нормативної бази загальної середньої освіти.

В школах району завершено роботу щодо підготовки до організованого початку нового 2012-2013 навчального року.

Колегія визначила, що у новому навчальному році розвиток освіти буде здійснюватися за основними напрямами:
  • забезпечення здоров'язберігаючої функції освіти, поліпшення змісту надання освітніх послуг;
  • виведення дошкільної освіти на якісно новий рівень, забезпечення виконання Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року; Положення про консультативний центр для батьків або осіб, які їх замінюють;
  • реформування змісту початкової освіти згідно нового Державного стандарту;
  • реалізація Державної цільової програми "Сто відсотків", яка передбачає впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно - комунікаційних технологій на період до 2015 року;
  • формування якісного кадрового складу закладів освіти, підвищення престижу професії;
  • оптимізація та реорганізація навчальних закладів освіти;
  • проведення моніторингових досліджень якості загальної середньої освіти;
  • оновлення управлінської діяльності та роботи методичної служби;
  • зміцнення матеріально-технічної бази освітніх установ.



Переглядів: 759 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]