Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 3 » 2013 рік в Україні оголосили Роком дитячої творчості
11:28
2013 рік в Україні оголосили Роком дитячої творчості

2013 рік Президентом України Віктором Януковичем оголошено Роком дитячої творчості. Президент підписав відповідний указ. Глава держави зобов'язав Кабінет міністрів України до 1 лютого розробити та затвердити план заходів до Року дитячої творчості, а облдержадміністрації здійснити відповідні заходи.

На переконання Президента, 2013 рік має стати поштовхом для розвитку і модернізації позашкільної освіти, створення ефективної системи виявлення і реалізації талантів, підтримки їх творчих, інтелектуальних, спортивних досягнень, вдосконалення виховної роботи з дітьми та організації змістовного дозвілля.


Президент наголошує на необхідності розвивати дистанційну освіту, запровадження нових методик роботи. Крім того, наголошується на необхідності забезпечення дієвого механізму контролю за комерційними закладами позашкільної освіти, оскільки зараз такого контролю не існує, а також підвищення статусу і професійного рівня педагогів позашкільних закладів.

Окремо ставиться завдання — будівництво нових і проведення капітальних ремонтів позашкільних закладів освіти. Аналіз, який був здійснений уповноваженим Президента з прав дитини показав, що близько 50 % закладів позашкільної освіти потребують капітального ремонту, тобто їхні будівлі часто несуть реальну загрозу життю і здоров'ю дітей.

Президент окремо ставить завдання перед Кабінетом Міністрів удосконалити державну цільову соціальну програму розвитку позашкільної освіти, прийняту до 2014 року.

Протягом тривалих років рівень охоплення позашкільною освітою в Україні не зростав і залишається на рівні близько 37- 40 % від загальної кількості дітей. При цьому з 4,5 тисяч закладів позашкільної освіти 85 % знаходяться у великих містах, в той час як лише 15 % позашкільних закладів є у сільській місцевості та невеликих містах.

----------------------------------------------------------------------------------

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 756/2012
Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості

З метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти постановляю:

1. Провести у 2013 році в Україні Рік дитячої творчості.

2. Кабінету Міністрів України розробити та затвердити до 1 лютого 2013 року план заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям розробити та здійснити заходи з підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

4. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

28 грудня 2012 року

Переглядів: 638 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]