Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 28 » З музикою по життю
11:48
З музикою по життю

Кожне село нашого району може пишається тими людьми, які його прославляють. Отак і ми, жителі Івахновець, з гордістю пишаємося людиною з великої літери: вчителем, музичним керівником і просто хорошою людиною Андрієм Віталійовичем Крижанівським. Здається, немає жодної людини, яка хоча б раз не чула цього чудового голосу, яка б не заслуховувалася його виконанням різного роду пісень. Його голос зачаровує душу і приносить масу радості та задоволення. 

А народився Андрій Віталійович Крижанівський 29 вересня 1969 року в селі Івахнівці Чемеровецького району на Хмельниччині. У 1984 році закінчив Івахновецьку восьмирічну школу та Чемеровецьку дитячу музичну школу по класу баяна. У 1984-1986 навчався в Закупнянській середній школі, де здобув середню освіту.

На 1987-1989 роки припадає служба в рядах Радянської Армії м. Ашхабад в ансамблі пісні і танцю Червоно-знаменного Середньоазіатського пограничного округу, де здобув кваліфікацію соліст II категорії.
Там, у місті Ашхабаді Андрій Віталійович у 1989-1992 роках навчається і закінчує естрадне відділення Ашхабадського державного музичного училища ім. Овєзова.

Після повернення на Україну з 1992 року Андрій Віталійович працює художнім керівником у Закупнянському будинку культури та музичним керівником в Закупнянському дитячому садочку. Цього ж року він пов'язав свою долю з чудовою жінкою Людмилою Мар'янівною, з якою прожив у любові і злагоді уже багато років. Пізніше він стає директором Івахновецького будинку культури, тоді через деякий період Андрія Віталійовича переводять до Чемеровецького районного будинку культури, де він працює також художнім керівником та методистом аж до 2003 року.

А з вересня 2003 року і до сьогоднішнього дня працює викладачем в Чемеровецькій районній дитячій музичній школі.

У 2005-2008 роках здобуває вищу освіту в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії по спеціальності вчитель музики, етики і естетики.

У тому ж 2008 році Крижанівським А. В. був створений колектив народних інструментів «ТОВТРИ» з викладачів ДМШ , керівником якого став сам Андрій Віталійович. Колектив складається з дев'яти чоловік. В ньому переважно грають на народних музичних інструментах таких як: сопілка, цимбали, баян, кобза, кларнет, скрипка, тромбон, контрабас та барабан. Репертуар колективу різноманітний. Ансамбль народних інструментів «ТОВТРИ» приймає участь у концертах, фестивалях та різних масових заходах району, області та України. 

Майже усі ці роки та до сьогоднішнього дня по сумісництву Андрій Віталійович підтримує свою кваліфікацію вчителя музики в Івахновецькій загальноосвітній школі I-II cт. Уже багато років він працює з дітьми в Івахновецькій філії Чемеровецької районної дитячої музичної школи, випускники якої і далі продовжують працювати на музичній ниві, це Осика Дмитро — студент Київського державного університету культури і мистецтв, Смола Андрій — студент Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, а також Зарицька Аліса, Возна Вікторія, Яричовський Роман — студенти і випускники Кам'янець-Подільського коледжу культури і мистецтв та інші.

Любов до музики Андрій Віталійович прищепив не лише цим учням, а й своїм дітям. У нього росте дві чудові донечки Таня та Зоряна, які вже зараз навчаються в Хмельницькому музичному училищі ім. Заремби. Дівчата чудово співають та грають на музичних інструментах.

За свою нелегку та клопітку працю найбільшою нагородою для Андрія Віталійовича, за його словами, є визнання людей та усі отримані подяки й нагороди. А таких нагород у нього дуже багато. Лише за минулий рік він отримав дипломи за високопрофесійну плідну діяльність і подвижництво в галузі музичної освіти і виховання на ІX Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «ПІСЕННІ МЕДОБОРИ-2012», на якому його учень Яричовський Роман став лауреатом І премії та Третьому Всеукраїнському фестивалі – конкурсі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «МУЗИЧНА ШКОЛА — 2012». У цьому конкурсі його учні Яричовський Роман став лауреатом ІІ премії та Крижанівська Зоряна — лауреатом ІІІ премії. Ще однією радістю для Андрія Віталійовича і для усього колективу «ТОВТРИ» стало присвоєння їм звання народного обласним відділенням культури. Ще одним свідченням результативної роботи Крижанівського А. В. є те, що вже у 2013 році за вагомий внесок у розвиток культури йому присвоєно обласну стипендію.

Таких, насправді талановитих людей, як Андрій Віталійович Крижанівський дуже мало. Він живе дуже активно: постійно працює, бере участь у всіх конкурсах та районних масових заходах. Він веселить людей та дарує їм радість своїм чудовим співом, а для колективу Івахновецької ЗОШ І-ІІ ступенів є незамінним другом і помічником у проведенні усіх свят.

Тому, шановний, Андрій Віталійович, здоров'я Вам, натхнення та творчих злетів у вашій нелегкій роботі.
Міхєєва Юлія, учениця 9 класу


Переглядів: 980 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]