Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 20 » КОРИСНО!!! Українська розширена розкладка клавіатури
16:46
КОРИСНО!!! Українська розширена розкладка клавіатури
Реально корисна річ - з цією українською "клавіатурою" можна вводити російські символи і тому не потрібно активовувати додатково російську клавіатуру. І як результат перемикатися потрібно тільки між двома клавіатурами для вводу (укр, англ), а не додатково ще між рос.
----------------------------------------------------------------
Українська розкладка, яка додає деякі символи, що часто вживаються при наборі українською мовою. Ця розкладка не розроблялася спеціально для типографістів або програмістів, і є спробою додати мінімальний набір символів, який би був корисним широкому загалу.




Запропоновані символи третього рівня включають деякі типографіські символи, які все частіше потрібно вводити з розвитком настільних видавничих систем, а також деякі символи з абеток інших слов'янських мов, які часто доводиться набирати. Схема нижче показує типову українську розкладку з доданими символами, які можна вводити в третьому рівні.
-------------------------------------
Зкачати клавіатуру
-------------------------------------
Інструкція по встановленню для Windows XP®, Vista® та 7:

Звантажити нову розкладку
Розархівувати
Запустити файл setup.exe (потрібно мати права адміністратора)
Перевірити в налаштуваннях що вибрано саме розкладку Ukrainian - Unicode.

Тепер символи третього рівня можна набирати натиснувши і утримуючи праву клавішу Alt (або, альтерантивно, за допомогою Ctrl+Shift), напр., символ параграфа можна ввести за допомогою правий Alt+3, а символ гривні - правий Alt+Shift+3 (або, альтернативно, Ctrl+Shift+3 та Ctrl+лівий Shift+правий Shift+5 відповідно)
Переглядів: 1162 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Dillian  
0
Smack-dab what I was lokiong for-ty!

1 Дмитро  
0
Особлива подяка за і/ы и/и замість і/и, и/ы (як в досі) та за те, що працює не лише в Ворді, але і в браузерах. Правда здивувало подвійне розміщення літери ґ - як на альт-г, так і на кнопці, де вже дуже давно знаходяться слеші - я б лишив слеші на місці, а ґ залишив би на альт-г - не настільки часто вже цей символ і використовується.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]