Вітаю Вас, Гість
Головна » 2009 » Лютий » 16 » "Круглий стіл"
20:31
"Круглий стіл"
11.02.2009 року
    За ініціативи відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації проведено засідання «круглого столу» на тему: «Проблеми молоді та шляхи їх вирішення». Серед запрошених:  президенти ЗОШ району та члени студентської ради Чемеровецького медичного училища, заступник голови, керівник апарату адміністрації  Марія Загородня, працівники відділів культури і туризму та освіти РДА, інших державних установ і організацій райцентру.
       Відкрила засідання Марія Миколаївна, яка, зокрема,  зазначила: «Молодь, як і уся наша  країна, переживає нині нелегкі часи. Побільшало проблем, розв'язання яких потребує чималих зусиль і часу. Проте спільно, їх долати  все ж таки можливо. Тому й сьогодні ми зібралися, аби обговорити  нагальні питання та прийняти правильні і об'єктивні рішення…».
       Перед аудиторією слухачів із інформаціями виступили начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації  Наталя Гожа,  директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді Наталя  Слободян, директор районного центру зайнятості Валерій Мостіпака, начальник відділу культури та туризму РДА Світлана Ромах.  Вони розповідали про  те, як реалізовуються у районі завдання молодіжної політики, про соціальні послуги, які пропонує держава підростаючій зміні, про ситуацію на ринку праці та гарантії з працевлаштування для молоді,   датовані державою,  про проблему змістовного дозвілля та ін.
       В ході обговорення виступів виникла дискусія щодо такого негативу  в молодіжному середовищі, як шкідливі звички. Адже зараз дуже часто можна бачити хлопців і дівчат не в культосвітніх закладах чи у спортивних залах, а швидше у кафе та барах…,із пляшкою і сигаретою…  Цікаву ідею викорінення цього зла запропонували самі молоді люди, які вважають, що вечірні рейди, котрі проводяться працівниками міліції спільно із працівниками окремих структурних підрозділів РДА,  будуть значно ефективнішими, якщо  юнаки та юнки також  залучатимуться до цих перевірок.
      Принагідно зауважити, що активісти молодіжного руху Чемеровеччини виголосили слушні пропозиції, які будуть обов'язково використовуватися посадовцями, в тому числі і місцевого самоврядування,  у роботі, з метою  більш ефективного подолання наявних негараздів.
      На завершення заходу обговорювалось питання про створення у нашому районі    молодіжного громадського об'єднання або ж організації. Цю ідею підтримали 15 учасників, із 25.  А що для цього потрібно зробити та які документи зібрати, проконсультував молодіжних лідерів заступник директора Жердянської ЗОШ І-ІІІ ст.   Іван Юрчук, який у 2007 році за направленням відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації закінчив Всеукраїнську школу молодого лідера «Нова генерація». 
Переглядів: 956 | Додав: chemrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]